Kulinarika

Kulinarika

Primorska z alpskim pridihom. Primorska s kraškim pršutom, tolminskim želodcem, gobovo juho, joto s pečenico, postrvjo, jurčki na več načinov in seveda – s kobariškimi štruklji in alpska s pravo govejo juho, s polento in sirom, s sočno pečeno kračo in kislim zeljem, s krompirjem iz ponve ( alla teča – po beneško), pa taprav svinjski dunajski zrezek ali pa srednje pečeni goveji file na žaru ali pa kakor imajo bližnji sosedi italijani najraje: tagliatta na rukoli in pražen krompir. Narežemo še sir Tolminc in Brincl, ki sta najboljša ob domačem kruhu z brinjem ali pa z domačim kruhom, ki ga dela “šef” – kruh s pršutom, teranom in čebulo…ma tega hitro zmanjka! Sladice pa: slastni kobariški štruklji, palačinke na več načinov, vroče borovnice s sladoledom, štrudelj ko je čas in še kaj naredimo…Vabljeni in dober tek!

Kobariški štrukelj