Športna agencija X POINT Kobarid

X POINT d.o.o. http://www.xpoint.si

 Trg svobode 6, 5222 Kobarid
  05 388 53 08
  info@xpoint.si

X POINT KOBARID – ŠPORTNA AGENCIJA : Že več kot 15 let se ukvarjajo z organizacijo aktivnosti, kot so: RAFTING, CANYONING, HYDROSPEED, KAJAK ŠOLE in KAJAK SPUST, KANU SPUSTI in IZPOSOJA KANUJEV, JADRALNO PADALSTVO V TANDEMU, IZPOSOJA KOLES,… Imajo licencirane vodnike in profesionalno opremo, ter že bogat seznam zadovoljnih obiskovalcev.

Tandem poleti s padalom

Oglejte si dolino Soče iz ptičje perspektive, pod okriljem mogočnega padala, ki ga pilotira kvalificiran pilot.
Polete s padalom v tandemu izvajajo iz različnih vzletišč v dolini Soče – Stol, Kuk ali Matajur so le najbolj pogosti – v primeru ugodnih vremenskih razmer pa si lahko vzletišče izberete sami. V vsakem primeru je višinska razlika med vzletiščem in pristankom vsaj 1000 višinskih metrov, kar odvisno od pogojev, pomeni polet med 20 in 30 minutami, včasih tudi več.

Rafting na Soči

Rafting na Soči je pravo športno doživetje za posameznike, skupine in družine. Spust z rafti nudi spoznavanje reke Soče iz čolna, kjer vas smaragdna lepotica Soča popelje po svojih brzicah.
V enem raftu je 4 do 8 oseb. Spremlja vas izkušen in licenciran vodnik.

Sezona raftinga na Soči: Sezona športnih aktivnosti na reki Soči je dovoljena od 15. marca pa vse do 30. oktobra. V tem obdobju so na Soči različni vodostaji, kar pomeni tudi različno rafting izkušnjo. Poletna meseca julij in avgust sta natoplejša in tudi najbolj skopa s padavinami. Ratfing je tedaj prijetno doživetje na brzicah reke in sproščujočih postankih za kopanje v tolmunih reke Soče. Pomladni meseci so običajno bogatejši z vodo in ponujajo pravo adrenalinsko doživetje na divjih brzicah reke Soče.

Hydrospeed spusti ali rečni bob

Hydrospeed je prava aktivnost za dobre plavalce, željne adrenalina. Dve uri neposrednega stika z vodo in brzicami. Z rečnim bobom in plavutkami se v spremstvu izkušenega kajakaša podate v boj z brzicami reke Soče, med Boko in Trnovim ob Soči. Hydrospeed je aktivnost primerna za dobre plavalce, z dobro telesno pripravljenostjo.

Kajak na reki Soči

Spust s kajakom po reki Soči je eden izmen najbolj popularnih vodnih športov. Soča je že tradicionalno priljubljena destinacija za kajakaše, saj nudi odseke za različne težavnostne stopnje, njena barva in bistra voda pa omogočata prvinski stik z naravo.
Plovna sezona na reki Soči je odprta od 15. marca pa vse do 30. oktobra. V tem času so tudi pravi pogoji za spuste s kajakom. Pomembno je da si za svoj spust izberete pravi odsek glede na težavnost in  vodne pogoje ter ne precenjujete lastnega znanja. Seveda pa vam v naši agenciji nudimo šolo kajaka in organizirane kajak spuste.

Leave a Comment